Een eenzame vakantie in een simpel huisje in het bos of een rustig dorpje wordt steeds populairder onder reizigers. Het is een geweldige manier om aan de drukte van alledag te ontsnappen en rust te vinden in een natuurlijke omgeving. Of je nu op zoek bent naar een avontuur of gewoon wilt ontspannen en tot jezelf wilt komen; een ‘hutje op de hei’ kan de perfecte ontsnapping zijn.

Het concept van een ontsnapping naar een hutje op de hei is niets nieuws. Vele ondernemers en grote denkers maken er een gewoonte van om een tot twee keer per jaar zicht af te zonderen van de samenleving en na te denken. Zo bijvoorbeeld ook Bill gates, de oprichter van Microsoft. Bill Gates brengt elk jaar twee weken alleen in het bos door. Hij heeft deze ‘’Think Week’ in het leven geroepen om zich af te zonderen van de beschaving en na te denken over de toekomst van de technologie. Deze weken fungeren als Gates’ manier om nieuwe ideeën te bedenken, los van afleiding en lawaai. Er wordt gezegd dat één Think Week in 1995 zijn beroemde ‘The Internet Tidal Wave’ paper inspireerde, terwijl een andere Gates aanzette tot het bedenken van de plannen voor Microsoft’s Tablet PC. Sommige van de belangrijkste onderdelen van het dagelijkse technologische gebruik van de maatschappij zijn voortgekomen uit deze geheime weken van afzondering, waar Gates overigens niet te veel over in detail treed. De behoefte om te ontsnappen aan de drukte van alledag is echter niet alleen voor ondernemers; ook onder reizigers wordt het steeds populairder.

De voordelen van een hutje op de hei

Een hutje op de hei, waar dus eigenlijk een simpele accommodatie in een afgelegen gebied wordt bedoeld, is een ontsnapping aan de drukte van alledag. Het is een kans om te ontsnappen aan de stress van werk, verkeer en technologie en om weer in contact te komen met jezelf. Je kunt je dagen doorbrengen met het verkennen van de omgeving, het in je opnemen van de bezienswaardigheden of gewoon zitten en luisteren naar het zingen van de vogels in de bomen of het verkennen van het dorpje. Dit is een geweldige manier om weer in contact te komen met jezelf en te genieten van de broodnodige rust. Het mooie aan dit concept is dat je het door de eenvoud overal kunt vinden. Ook in Nederland zijn er tal van afgelegen, rustige plaatsjes waar je kunt genieten van de rust.

Je kunt ook kiezen voor een hut in het bos, bijvoorbeeld in de Ardennen. Naast een rustige ontsnapping kan een hut in het bos namelijk perfecte plek zijn voor een avontuur. Afhankelijk van de locatie kun je de paden, meren en rivieren in de omgeving verkennen. Er kunnen ook mogelijkheden zijn voor activiteiten als vissen, kajakken en wandelen. Zelfs als je geen ervaring hebt in de buitenlucht, is er meestal een plaatselijke gids die je de kneepjes van het vak kan leren en je kan helpen het beste uit je tijd in het bos te halen. 

Of je nu op zoek bent naar wat rustige tijd alleen of naar een romantisch uitje met je partner, een simpele accommodatie op een afgelegen locatie kan de perfecte intieme omgeving bieden. Vaak hebben dit soort verblijven een charme die je in hotels niet aan zult treffen. Om al deze redenen wordt een vakantie naar een hutje op de hei een steeds populairdere keuze voor een solitaire vakantie. Of je nu op zoek bent naar een rustige ontsnapping, een avontuur of wat quality time voor twee: een boshut kan de perfecte omgeving bieden. Dus waarom boek je niet je eigen hut en ga je zelf genieten van de rust?

Dit vind je ook leuk

Comments are closed.