Een workation is een combinatie van een vakantie en een werkreis, waarbij mensen naar een bestemming reizen om zowel te werken als te ontdekken. Het is een geweldige manier om werk en vrije tijd te combineren en mensen maken steeds meer gebruik van deze mogelijkheid.

De workation-trend bestaat al een paar jaar en is een geweldige manier voor mensen om uit hun comfortzone te stappen en hun werk onderweg te doen. Workations combineren het idee van werken op afstand, maar in plaats van vast te zitten in je thuiskantoor kun je je baan meenemen op de weg en genieten van een verandering van omgeving. Het concept van workation bestaat al een tijdje, maar met de opkomst van digitale nomaden en de zich steeds verder ontwikkelende markt voor banen op afstand wordt het steeds populairder. De sleutel tot een succesvolle workation is vooruit plannen en ervoor zorgen dat je de juiste apparatuur hebt om op afstand te kunnen werken. 

De populariteit van de workation

De workation is al enkele jaren populair en dit lijkt voorlopig alleen maar toe te nemen! We delen enkele redenen waarom:

  • Een van de belangrijkste redenen waarom de workation trend steeds populairder wordt is omdat het mensen in staat stelt een pauze te nemen van de dagelijkse sleur en even weg te zijn van hun dagelijkse stress. Met een workation kun je nog steeds je werkverplichtingen nakomen, maar je kunt ook genieten van de bezienswaardigheden en geluiden van een nieuwe plek. Deze combinatie van werk en vrije tijd kan zorgen voor een broodnodige mentale pauze en kan je helpen om fris en geïnspireerd je werk te doen.
  • Een andere reden waarom de workation zo populair is, is de flexibiliteit die het biedt. Mensen kunnen overal ter wereld werken; vanaf het strand in Bali, de bergen in Nepal of een bruisende stad als New York. Werken op afstand betekent dat mensen hun werk kunnen meenemen, wat betekent dat ze kunnen genieten van een verandering van omgeving terwijl ze toch hun werk gedaan krijgen.
  • Een andere reden waarom werkreizen steeds populairder worden is dat ze heel betaalbaar kunnen zijn. De kosten van werkreizen kunnen namelijk voordeliger zijn dan traditionele vakanties. Dit komt doordat mensen niet te veel vrij hoeven te nemen en door de week goedkopere accommodatie kunnen vinden dan in het weekend. Dit betekent dat ze geld kunnen besparen en toch nieuwe plaatsen kunnen ontdekken.

Om het meeste uit je workation te halen moet je vooruit plannen en een plek vinden die de juiste voorzieningen heeft om werken op afstand gemakkelijker te maken. Denk hierbij aan goede internetverbindingen, toegang tot openbaar vervoer en plekken om te eten en te ontspannen. Als je eenmaal een locatie in gedachten hebt, moet je beslissen wat voor werk je gaat doen tijdens een werkverblijf. Sommige mensen kiezen bijvoorbeeld voor een specifiek project dat veel concentratie vereist, terwijl anderen liever aan meerdere projecten werken om hun tijd optimaal te benutten. Het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat je het juiste gereedschap hebt voor de klus, zoals een laptop, telefoon en andere noodzakelijke apparatuur. 

Dit vind je ook leuk

Comments are closed.