Reizen is één van de fijnste en ontspannende ervaringen die je kunt hebben. Toch komen er ook wat uitdagingen bij kijken, zeker wanneer je een langere tijd op vakantie bent. Een van de moeilijkste taken op reis is het wassen van kleding. Dit hoeft echter niet heel veel gedoe te zijn! In deze blog delen we hoe je dit het beste aan kunt pakken.

Reizen is een spannende ervaring, maar het kan moeilijk zijn om je kleren schoon en fris te houden als je onderweg bent. Je neemt tenslotte geen witgoed mee waarmee je je kleding kunt wassen. Hier zijn daarom enkele tips om ervoor te zorgen dat je kleren schoon en fris blijven als je op reis bent. 

Maak een planning

De eerste stap is vooruit plannen. Zorg voor vertrek dat je genoeg wasmiddel hebt voor de duur van je reis. Als je langer dan een week op reis gaat, overweeg dan om een reisfles wasmiddel mee te nemen. Je kunt ook wasmiddel kopen bij een kruidenier of drogist als je je eigen wasmiddel niet kunt meenemen.

Opties om te wassen

Voor het wassen van je kleren heb je een paar opties. Je kunt het met de hand doen, een wasmachine gebruiken of een wasservice inschakelen. We zetten elke optie voor je uiteen:

Met de hand

Als je je kleren met de hand wast, zorg er dan voor dat je een zacht wasmiddel gebruikt dat je kleren niet beschadigt. Vul een gootsteen of emmer met warm water en voeg een kleine hoeveelheid wasmiddel toe. Laat de kleren een paar minuten weken en schrob ze daarna met een zachte borstel. Als de kleren schoon zijn, spoel ze dan uit in koud water en hang ze op om te drogen.

Wasmachine

Als je een wasmachine gebruikt, controleer dan eerst de gebruiksaanwijzing. Sommige machines vereisen speciale wasmiddelen of instellingen, dus het is belangrijk om de handleiding te lezen voordat je de machine gebruikt. Bij sommige verblijven moet je de wasmachine van tevoren reserveren omdat er meer mensen gebruik van willen maken. Het is dan ook niet netjes je was lang in de wasmachine te laten liggen wanneer jouw tijdslot erop zit! 

Wasservice

Tot slot kun je altijd gebruik maken van een wasservice als je je kleren niet zelf wilt wassen. Veel hotels, hostels en pensions bieden tegen betaling een wasservice aan. Als je in een hotel verblijft, kun je meestal bij de receptie een wasservice aanvragen. Vraag voor vertrek naar de kosten en de doorlooptijd. Verblijf je niet in een hotel? Vaak zijn er in lokale dorpen wasservices te vinden waar je je vieze was kunt laten doen.

Met deze tips kun je ervoor zorgen dat je kleren schoon en fris blijven tijdens je reis. Met een beetje planning en voorbereiding kun je ervoor zorgen dat je altijd schone, frisse kleren hebt als je onderweg bent.

Dit vind je ook leuk

Comments are closed.