Backpacken is een bijzondere ervaring. Het stelt je in staat de wereld te verkennen en nieuwe plaatsen te ontdekken (en misschien ook jezelf wat beter te leren kennen). Wel zijn er dingen om rekening mee te houden voordat je begint aan je reis. Eén van de belangrijkste dingen is natuurlijk het soort schoenen dat je gaat dragen. De juiste schoenen kunnen je ervaring namelijk maken of breken. We vertellen je in deze blog hoe je de juiste schoenen uitkiest om te backpacken, dus lees zeker door.

Backpacken is een geweldige manier om de wereld te verkennen. De juiste schoenen zijn echter essentieel voor een geslaagd avontuur. Het is dan ook belangrijk om de juiste schoenen te kiezen voor je reis. De beste schoenen voor backpacken zijn schoenen die comfort, steun en duurzaamheid bieden. We vertellen je hieronder waar je rekening mee moet houden.

Welk terrein?

Bij het kiezen van de beste schoenen voor backpacken is het type terrein dat je zult tegenkomen de belangrijkste factor om te overwegen. In grote lijnen kun je terrein verdelen in vlak terrein, zoals velden maar ook steden, en bergachtig terrein met veel heuvels en rotsen. Beide soorten terrein stellen andere eisen aan je schoenen.

Rotsen, bergen en heuvels

Als je gaat wandelen op ruige paden en rotsachtig terrein wil je wandelschoenen met goede grip en tractie. Daarnaast is het belangrijk dat je wandelschoenen voldoende ondersteuning aan je enkels bieden om verzwikken te voorkomen. Daarom is het beter om voor hoge wandelschoenen te gaan wanneer je gaat backpacken in bergachtig terrein. Hoge wandelschoenen wegen vaak meer dan lage wandelschoenen, dus zorg dat je hier aan gewend bent voordat je op reis gaat.

Steden en vlaktes

Wanneer je voornamelijk in steden en vlakke terreinen gaat wandelen zijn lage wandelschoenen of kwalitatieve sneakers voldoende. Let er op dat ze comfortabel zitten zodat je met gemak grote afstanden af kunt leggen. Schoenen met versterkte tenen en hakken zijn vooral belangrijk als je van plan bent veel te gaan wandelen. Als je veel gaat lopen op harde oppervlakken zoals wegen en trottoirs, zoek dan schoenen met veel demping. Schoenen met een goede schokdemping helpen vermoeidheid te verminderen en beschermen je voeten tegen de harde ondergrond. Zoek ook schoenen met ademende materialen, zodat je voeten niet te heet en zweterig worden.

Het klimaat

Tenslotte is ook het klimaat van belang bij het uitkiezen van schoenen om te backpacken. Wil je gaan backpacken in natte klimaten, zoals delen van Europa of juist tropische regionen in bijvoorbeeld Azië of Zuid-Amerika? Dan is het belangrijk om schoenen te kiezen die waterdicht zijn. Zoek naar schoenen met waterdichte membranen of waterdichte coatings om je voeten droog te houden. Als je naar een koude plek gaat, zoek je schoenen met isolatie en waterdichtheid. En als je gaat backpacken in een warm en droog klimaat, zoek dan schoenen met een ademend bovenwerk en veel luchtcirculatie.

Ongeacht het soort terrein of klimaat waarin je gaat backpacken, er zijn genoeg geweldige schoenen beschikbaar om je voeten comfortabel en ondersteund te houden. Zoek naar schoenen die licht en comfortabel zijn en ontworpen voor het terrein dat je zult doorkruisen. Met de juiste schoenen zul je nog meer van je trektocht kunnen genieten.

Dit vind je ook leuk

Comments are closed.